Завершення земельної реформи: Зеленський підписав закон про передачу земель ОТГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завершення земельної реформи: Зеленський підписав закон про передачу земель ОТГ

Казна та Політика
716
Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт № 2194, який дозволяє передати землі за межами населених пунктів у комунальну власність. Документ необхідний для завершення земельної реформи в Україні.
Це сталося під час його виступу на форумі «Україна 30. Земля».
Згідно з документом, землі державної власності за межами населених пунктів передаються в комунальну. Винятком є землі, необхідні державі для виконання її функцій.
Закон надає органам місцевого самоврядування повноваження щодо зміни цільового призначення приватних земельних ділянок та щодо затвердження планів детального планування території за межами населених пунктів.
У Головному юридичному управлінні ВР підкреслювали, що окремі положення Закону спрямовані на полегшення доступу іноземців, осіб без громадянства або іноземних юридичних осіб до придбання у власність земельних ділянок.
Вони фактично призводять до декларативності законодавчого Положення про заборону цим особам отримувати у власність «de facto» землю «сільськогосподарського призначення».
«Наголошуємо про нівелювання норм Основного закону держави в частині зміни підходу до набуття у власність іноземцю, особі без громадянства або іноземній юридичній особі земельних ділянок сільськогосподарського призначення», — звертали увагу в Раді.
Зміна цільового призначення здійснюється за ініціативою власників. Зміну можуть здійснити сільська, селищна, міська рада.
Відмову Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування у зміні цільового призначення ділянки або залишення клопотання без розгляду дозволили оскаржити в суді.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас