Ford скорочує виробництво і зупиняє кілька заводів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford скорочує виробництво і зупиняє кілька заводів

Фондовий ринок
993
Американський автовиробник Ford скорочує виробництво і тимчасово зупиняє низку заводів через дефіцит напівпровідникових чіпів.
Як передає FOX Business, Ford встановив такі зміни в графіку роботи своїх підрозділів:
  • складальний завод в Чикаго буде закритий 31 травня, а з 7 червня працюватиме за скороченим графіком;
  • складальний завод у Флет-Року, штат Мічиган, не працюватиме з 31 травня по 7 червня;
  • завод з виробництва вантажних автомобілів в Дірборні в Мічигані і складальний завод в Канзас-Сіті — лінія з виробництва вантажних автомобілів — будуть зупинені 31 травня і 7 червня, а протягом тижня з 14 червня працюватимуть за скороченим графіком;
  • складальний завод в Ермосільо, Мексика, не працюватиме з 21 по 28 червня;
  • складальний завод в Луїсвіллі, штат Кентуккі, не працюватиме з 31 травня по 28 червня;
  • складальний комплекс в Оквіллі, Канада, буде закритий з 31 травня по 21 червня;
  • складальний завод в Огайо буде виробляти тільки кабіни Super Duty Chassis і вантажівки Medium Duty 31 травня, 7 червня і 14 червня.
У виданні відзначають, що таке рішення було прийнято на наступний день після того, як президент США відвідав новий центр електромобілів Rouge в Дірборні, де Ford буде виробляти свій нещодавно анонсований електричний пікап F-150 Lightning.
Електрокар орієнтовно надійде в продаж десь в середині 2022 року. У компанії заявили, що на його випуск Ford планує витратити близько 700 млн доларів і створити 300 нових робочих місць.
Згідно з інфраструктурним пакетом Байдена, на інвестиції у виробництво електромобілів буде виділено 174 млрд доларів. У Білому домі заявили, що ці гроші «дозволять автовиробникам стимулювати внутрішні ланцюжки постачань від сировини до запчастин, переобладнати заводи, щоб конкурувати на світовому ринку, і підтримати виробництво акумуляторів і електромобілів».
План передбачає заміну 50 тисяч транспортних засобів з дизельним двигуном і переведення не менше ніж 20% шкільних автобусів на електромобілі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас