Firefly Aerospace підписала контракт зі SpaceX на доставку місії Blue Ghost на Місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Firefly Aerospace підписала контракт зі SpaceX на доставку місії Blue Ghost на Місяць

Технології&Авто
260
Компанія Firefly Aerospace повідомила про підписання контракту зі SpaceX на доставку посадкового модуля Blue Ghost до Місяця в 2023 році. Модуль доставить 10 наукових приладів NASA на поверхню Місяця в рамках програми «Артеміда».
Про це Finance.ua повідомили у пресслужбі компанії.
Blue Ghost полетить до Місяця на ракеті Falcon 9, одній з найбільш вантажопідйомних ракет на ринку. Це дозволить здійснити переліт з мінімальним використанням двигунів Blue Ghost, давши можливість посадковому модулю доставити більше 150 кг корисного навантаження на поверхню Місяця.
«Це дуже важлива місія, над якою працюють найкращі інженери та найвідоміші компанії в сфері космосу. Така кооперація відіграє велике значення для подальшого розвитку всього людства», — прокоментував Макс Поляков, основний інвестор Firefly Aerospace.
Firefly отримала контракт від NASA з доставки наукового обладнання на Місяць в лютому 2021 року. З того моменту команда інженерів розробляє і тестує сам модуль і систему навігації. Роботи проходять на території заводу Firefly в Техасі, США.
Firefly Aerospace підписала контракт зі SpaceX на доставку місії Blue Ghost на Місяць
«Firefly надзвичайно рада відправити модуль Blue Ghost на поверхню Місяця на ракеті Falcon 9 на першому етапі доставки», — прокоментував Том Марк’юзік, CEO Firefly Aerospace.
Модуль Blue Ghost, названий так в честь рідкісного виду жуків-світляків Phausis reticulata, здійснить посадку у Морі Криз, що на видимій стороні Місяця. У його завдання входить доставка корисного навантаження на орбіту Місяця і потім на поверхню супутника за 14 днів.

Довідка Finance.ua:

  • Firefly Aerospace — приватна аерокосмічна компанія, що надає космічні транспортні послуги — від низької навколоземної орбіти і до Місяця. Firefly пропонує запуск, переміщення в космосі і посадку на поверхню Місяця за допомогою своїх платформ Alpha, Beta, SUV і Blue
  • «Артеміда» ㅡ космічна програма NASA. Її мета — «відправлення першої жінки та чергового чоловіка» на поверхню Місяця у 2024 році, а також створення там інфраструктури для подальшого відправлення астронавтів на Марс.
Програма діє у кооперації із приватними компаніями, такими як Firefly Aerospace, та космічними агентствами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас