Квартальний обсяг ринку смартфонів перевищив $100 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квартальний обсяг ринку смартфонів перевищив $100 млрд

Технології&Авто
283
Дослідження, проведене компанією Strategy Analytics, говорить про те, що глобальний ринок смартфонів в першому кварталі поточного року зріс більш ніж на третину в грошовому вираженні, що пояснюється сукупним впливом відразу декількох факторів.
Зокрема, обсяг світової галузі перевищив знакову позначку в $100 млрд. Це на 37% більше в порівнянні з результатом за першу чверть минулого року.
Практично половину всієї виручки – 46 % — за підсумками минулого кварталу отримала Apple. На другому місці з великим відставанням знаходиться південнокорейський гігант Samsung – 19 %.
Далі йдуть китайські постачальники. Так “бронзу” завоювала Vivo, яка показала результат у 8 . Потім йдуть Oppo і Xiaomi, кожна з яких отримала приблизно по 7 в загальному обсязі виручки на світовому ринку смартфонів.
Частка китайського телекомунікаційного гіганта Huawei, що потрапив під жорсткі американські санкції, різко пішла на спад: квартальний результат — тільки 3 %.
Квартальний обсяг ринку смартфонів перевищив $100 млрд
Всі інші постачальники розумних стільникових апаратів спільно контролюють 10 % глобального ринку в грошовому вираженні.
Аналітики відзначають, що виручка зростає на тлі швидкого розвитку сегмента 5G і підвищення цін на електронні компоненти в умовах дефіциту, що спостерігається. Крім того, галузь відновлюється після удару коронавірусу.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас