В Україні авіапасажирів з антитілами до коронавірусу можуть звільнити від ПЛР-тестів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні авіапасажирів з антитілами до коронавірусу можуть звільнити від ПЛР-тестів

Світ
739
В Україні авіапасажирів, які перехворіли на коронавірус і мають антитіла, можуть звільнити від ПЛР-тестів після прильоту.
Про це в коментарі на сторінці у Facebook головного редактора туристичного видання Turprofi.com.ua Валерії Овсяник повідомила голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.
«Будемо на цьому тижні говорити про це більш предметно з МОЗ. Є шанс, що зробимо це”, – написала вона.
Виконавчий директор Асоціації гостинності Ганна Романова звернула увагу на те, що зараз при в’їзді в Україну вакциновані пасажири не мають жодних пільг.
«Про те, що Україна застрягла на початку 2020 року, коли ще не було вакцини — я пишу вже скрізь. Тут не тільки Греція, тут Молдова давним-давно нас випередила. Вона кілька місяців тому дозволила в’їжджати всім, хто пройшов вакцинацію, без тестів», — зазначила Романова.
З 24 березня 2021 року всі іноземні громадяни для в’їзду в Україну повинні здати ПЛР-тест на коронавірус. З моменту здачі аналізу до моменту перетину українського кордону має пройти не більше ніж 72 години.
Громадяни та резиденти України можуть здати тест перед вильотом або після повернення в країну. Якщо цього не зробити, то вони повинні пройти 14-денну самоізоляцію з контролем через додаток «Вдома».
Уряд України не встановив жодних пільг для тих мандрівників, які пройшли повну вакцинацію від коронавірусу або перехворіли раніше і мають довідку про наявність антитіл.
До 24 березня 2021 року Україна розділяла іноземні держави на червону і зелену зону і оновлювала список щотижня. Тест потрібен був для повернення в Україну з червоної зони. Якщо ж людина слідувала із зеленої зони, вона була звільнена від тестів і карантину.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас