Новий Android 12: особистий дизайн, NFC для авто і підвищення швидкості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий Android 12: особистий дизайн, NFC для авто і підвищення швидкості

Технології&Авто
808
Компанія Google офіційно представила наступну версію операційної системи Android 12. Крім того, компанія випустила першу публічну бету Android 12 Beta 1.
Бета-версія Android 12 доступна з 18 травня для Pixel та пристроїв від 11 виробників. Перша версія для розробників вийшла ще у лютому.
Основною зміною став візуал операційної системи, у основі якого лежить нова дизайн-система Material You та характеризується кастомізацією.
Зокрема, у майбутньому Google продовжить оновлювати свої гаджети, щоб звести їх до спільного дизайнерського знаменника Material You.
Кастомізація кольору. Нова дизайнерська система буде автоматично аналізувати колір шпалер екрану і формувати індивідуальну палітру основних кольорів. Їх будуть використовувати у оформленні у різних частинах інтерфейсу та застосунках. Першою така функція з’явиться на смартфонах Pixel. Також колірну схему можна буде налаштувати власноруч.
Віджети. Google також переробила API віджети, щоб поліпшити взаємодію з користувачем на різних платформах. Серед основних особливостей — шрифт Google Sans, плоскі значки та більш гармонійні колірні палітри, які роблять віджети більш сучасними.
Також вони отримали нові динамічні елементи управління. Віджети також автоматично підлаштовуватимуть колір фону та елементів під зображення на робочому столі.
Більші та яскравіші елементи. Компанія також змінила стиль багатьох елементів — вони стали більшими та яскравішими. Зокрема, оновилася й системна анімація та стала плавнішою.
При скролінгу вміст трохи розтягується, а при підключенні смартфона до зарядного пристрою з’являться хвилі тіні і світла. Також тепер при натисканні кнопки живлення екран буде підсвічуватися з правого боку.
Екран швидких налаштувань. У Android 12 зміниться й екран швидких налаштувань. У ньому з’явилася можливість вимикати відео та звук, а також опції по управлінню «розумним» будинком та Google Pay. Сповіщення на екрані повідомлень стали більшими, а їх групи об’єднуються.
Підвищена швидкість та ефективність. Завдяки внесеним покращенням розробники скоротили час використання CPU в забезпеченні роботи основних компонентів системи на 22%, а продуктивні ядра тепер використовуються на 15% менше. Така оптимізація дозволила підвищити плавність системної анімації, а також збільшити час роботи мобільних пристроїв.
Безпека і конфіденційність. У цьому оновленні операційної системи велику увагу приділили безпеці та конфіденційності:
  • індикатори статусу мікрофона і камери можна вимкнути одночасно для всіх застосунків у швидких налаштуваннях;
  • технологія Private Compute Core — окремий розділ для зберігання даних локальних алгоритмів машинного навчання, ізольований від решти ОС;
  • загальна панель управління конфіденційністю, яка показує звернення застосунків до камери, мікрофона або геолокації за останні 24 години;
  • можливість давати застосункам не точне, а приблизне місце розташування.
Car Key. Функція CarKey на базі NFC дозволить використовувати смартфони Google і Samsung в якості електронного ключа для відкриття автомобіля. Спочатку вона буде працювати на автомобілях BMW.
Також за допомогою смартфона можна буде розблокувати Chromebook та управляти Android TV в якості пульта дистанційного керування.
Згідно з графіком, ще буде як мінімум три бета-версії операційної системи — у червні, липні та серпні. Фінальна версія Android 12 очікується в кінці серпня — на початку вересня.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас