У 2021 році світові поставки смартфонів скоротяться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2021 році світові поставки смартфонів скоротяться

Технології&Авто
271
Згідно з даними Digitimes Research, деякі бренди першого рівня, зокрема Xiaomi, OPPO і vivo, ймовірно, скоротять поставки своїх смартфонів.
Такі прогнози на другий квартал 2021 року через брак напівпровідникових компонентів.
За даними компанії, світові поставки смартфонів у першому кварталі цього року зросли на 47% в річному численні. Це сталося завдяки відновленню споживчого попиту після ослаблення впливу пандемії.
При цьому, в першому кварталі Samsung, Apple і Xiaomi увійшли в трійку лідерів. Xiaomi також стала лідером на українському ринку. Поставки Samsung зросли на 15.9% в річному численні – до 75 млн пристроїв в першому кварталі, випередивши Apple і повернувши собі перше місце в рейтингу. Apple посіла друге місце з обсягом поставок 56 млн пристроїв, що на 49.5% більше, ніж роком раніше.
Китайські бренди OPPO і vivo також значно збільшили свої поставки в першому кварталі. Xiaomi, OPPO і vivo нарощують свої зусилля, включаючи запуск нових моделей 5G початкового рівня, щоб захопити частку ринку, від якої відмовилася Huawei. Поставки самої Huawei в першому кварталі скоротилися майже вдвічі в порівнянні з роком раніше. Оскільки компанія вичерпала запаси запчастин та компонентів.
Поставки Honor, колишнього дочірнього бренду Huawei, як і раніше, були далекі від задовільних, оскільки його запасні частини і компоненти були порушені великомасштабними закупівлями конкурентами.
Сплеск попиту на ІТ-продукти, мережеві пристрої і смартфони, поряд з недавнім відновленням світової економіки, змусив виробників з суміжних галузей боротися за необхідні напівпровідникові деталі і можливості серверного обслуговування. А це призвело до збільшення термінів доставки і дефіциту.
В результаті очікується, що поставки смартфонів знизяться в другому кварталі. А потім знову виростуть в другій половині року, завдяки запуску нових моделей більшістю вендорів.
За оцінками Digitimes Research, протягом усього 2021 року світові поставки смартфонів, ймовірно, досягнуть 1.35-1.4 млрд одиниць або рівня 2019 року.
За матеріалами:
Pingvin Pro
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас