Україна вводить європейські норми маркування деяких продуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вводить європейські норми маркування деяких продуктів

Казна та Політика
1113
В Україні вводяться європейські норми маркування продуктів харчування — різних видів м’яса, м’ясних субпродуктів, оливкової олії та меду.
Як повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, наказ про затвердження нових вимог зареєстровано в Міністерстві юстиції 6 травня.
«Наказ розроблений на основі вимог актів ЄС і є ще одним кроком на шляху нашої євроінтеграції, а також створення спільного ринку харчових продуктів з Європейським Союзом. Споживачі будуть отримувати більш детальну інформацію про країну або про місце походження харчових продуктів. Це також дозволить зменшити можливості для підробки та фальсифікації харчових продуктів», — зазначив заступник міністра Сергій Глущенко.
Зокрема, виробникам необхідно буде вказувати країну або місце походження в маркуванні наступних продуктів: свіжої та мороженої яловичини, свинини, баранини, козлятини, птиці, субпродуктів яловичини та птиці, а також меду, необробленої оливкової олії (virgin olive oil) і оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).
Нові правила будуть застосовуватися до маркування цих харчових продуктів, вироблених в Україні або ввезених на її митну територію, на всіх етапах їх реалізації.
Нові вимоги до маркування продуктів набудуть чинності через три роки.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас