Створено ШІ-перекладач для мов програмування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено ШІ-перекладач для мов програмування

Технології&Авто
1422
В рамках конференції Think 2021 компанія IBM представила алгоритм на базі штучного інтелекту під назвою CodeNet. Він здатний вирішити проблему несумісності мов програмування, виступаючи в ролі перекладача.
Головною особливістю складної генеративної системи CodeNet стало вміння створювати окремі ділянки коду і навіть цілі проєкти шляхом прямого перекладу даних з однієї мови програмування іншою. Наприклад, користувач знає одну або кілька старих мов, використовуваних у вузькоспецифічних сценаріях. Тепер йому не потрібно перенавчатися, адже переклад за нього зробить ШІ.
Представники IBM повідомляють, що CodeNet був навчений на 14 мільйонах фрагментах коду або 500 мільйонах рядків і здатний здійснювати переклад в межах 55 старих і нових мов програмування, від COBOL і FORTRAN до Java, C++ і Python. Про те, наскільки ефективною виявилася робота ШІ, не повідомляється, також поки що не відомо, чи зможе алгоритм оптимізувати нові мови після перетворення в старий код без збільшення розміру кінцевих файлів.
Крім функції перекладу доступний витяг метаданих і перевірка генеративних моделей на коректність шляхом запуску окремих частин програми. Це дозволить контролювати переклад за рахунок прямого порівняння ділянок коду.
За матеріалами:
4pda
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас