Мін'юст США проводить розслідування проти найбільшої у світі криптобіржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст США проводить розслідування проти найбільшої у світі криптобіржі

Фондовий ринок
593
Міністерство юстиції США і Податкове управління США проводять розслідування проти криптобіржі Binance, яка є найбільшою у світі.
Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела.
У рамках розслідування чиновники, які займаються розслідуванням відмивання грошей і податкових правопорушень, зверталися за інформацією до людей, що знаються на бізнесі Binance.
«Ми дуже серйозно ставимося до своїх юридичних зобов’язань і взаємодіємо з регуляторами і правоохоронними органами», — прокоментувала інформацію агентства прессекретар Binance Джессіка Юнг.
Вона додала, що компанія не коментує конкретні розслідування.
Криптобіржа Binance була заснована у 2017 році. Її очолює Чанпен Чжао. Binance зареєстрована на Кайманових островах і має офіс в Сінгапурі. Єдиної корпоративної штаб-квартири у криптобіржі немає. Після публікації інформації про розслідування її токен Binance Coin подешевшав на 9%.
Chainalysis Inc., судово-експертна фірма, в число клієнтів якої входять федеральні агентства США, минулого року дійшла висновку, що через Binance проходить більше коштів, пов’язаних зі злочинною діяльністю, ніж через будь-яку іншу криптовалютну біржу.
Американські чиновники неодноразово висловлювали стурбованість з приводу того, що криптовалюти використовуються для проведення незаконних транзакцій, в тому числі пов’язаних з крадіжками і наркотиками.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас