Куди вкладати гроші приватним інвесторам: поради експертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди вкладати гроші приватним інвесторам: поради експертів

Особисті фінанси
2882
Будь-якому інвестору перед вкладеннями потрібно визначитися з метою інвестицій і зі своїм початковим капіталом.
Таку пораду дав Михайло Рітчер, співзасновник M. Ritcher & Partner, Wotan, під час онлайн-вебінару “FinUpDate випуск 16. Куди інвестувати і не інвестувати в 2021 році”
За його словами, якщо мета інвестора – наростити капітал і вийти на певний пасивний дохід з капіталу, в такому разі потрібно вкладатися в акції зростання.
“Це можуть бути вкладення в технологічні компанії, молоді компанії, а незначну частину капіталу (до 5%) можна інвестувати в криптовалюту й IPO,” – розповів Рітчер.
Також експерт радить: якщо ваш капітал до 10 тис. доларів і ваш вік 25-30 років, потрібно інвестувати в більш ризикові активи. Щойно капітал починає зростати більше (50 тис. – 100 тис. доларів), його потрібно розбавляти – облігаціями, золотом, сировинними матеріалами. Тому що при інвестиціях суто в акції фондових індексів середньорічна прибутковість там становить 9-10%.
Фінансист, засновник First Kyiv Investment club Іван Компан вважає, що приватним інвесторам варто в першу чергу звертати увагу на S&P 500.
“Для широкого кола приватних інвесторів я можу дати одну рекомендацію – зверніть увагу на S&P 500, купіть ETF (Exchange Traded Fund), який прив’язаний до нього, і вкладайтеся в нього тільки частинами. Не все відразу і поступово – розділіть ту суму, яку ви хочете інвестувати, і поступово вкладайте. Я думаю, результат буде найкращим в такому разі. Тому що якщо ми говоримо про зростання ринку, то тільки один з чотирьох професійних фінансових менеджерів в змозі побити середнє значення, яким і є S&P 500”, – розповів експерт.
Крім того, Компан зазначає, що також можна робити ставки і на технологічні компанії. Однак проблемою тут може стати той факт, що невідомо, які з тих компаній, що нещодавно вийшли на ринок, “переживуть” наступні 5 років. Тому з технологічним сектором в плані інвестицій краще бути дуже обережними.
До речі, в телеграм-каналі Finance.ua ми теж розповідаємо про новини зі світу грошей. Там ми вчимо економити і не платити зайвого. Тому не забудьте підписатися!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас