Аеропорт «Київ» у 2023 році закриють на вісім місяців, щоби побудувати нову смугу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт «Київ» у 2023 році закриють на вісім місяців, щоби побудувати нову смугу

Казна та Політика
680
Аеропорт «Київ» (Жуляни) у 2023 році закриють на вісім-дев’ять місяців, щоб подовжити та посилити смугу. На оновлення аеропорт планує витратити до 5 млрд грн. Про це повідомляє avianews з посиланням на голову ради директорів підприємства Дениса Костржевського.
За словами Костржевського, після робіт аеропорт без обмежень зможе приймати усі літаки лоукостера Wizz Air – Airbus A320 и A321. Через те, що останній тип літаків не може літати у «Київ» з повним завантаженням, Wizz Air обрав аеропорт «Бориспіль» для нового дальнього рейсу з Абу-Дабі.
Зазначається, що будівельники демонтують старе покриття з асфальту, посилять основу, а потім зведуть нове покриття з бетону. Довжину смуги хочуть збільшити на 460 метрів до 2770 метрів.
Крім того, роботи на летовищі дозволять зменшити мінімальну видимість для посадок у «Києві» з 800 до 350 метрів завдяки новій інструментальній системі посадки ILS категорії II ICAO.
Роботи з реконструкції аеродрому також включатимуть посилення покриття руліжних доріжок і перону зі стоянками для літаків, аби їх могли використовувати важчі авіалайнери. Якщо цього не зробити, літаки не зможуть з’їжджати з оновленої смуги без ризику пошкодити поверхню аеродрому, пояснив Костржевський.
У 2021 році аеропорт хоче визначити проєктувальника робіт, у 2022 році провести посилення поверхні аеродромних покриттів без припинення польотів, а у 2023 році приступити до робіт на смузі з закриттям аеродрому на прийом літаків.
За словами Костржевського, вартість робіт може сягати від 2,5 до 5 млрд грн. Ці кошти планується залучити з бюджету Києва, державного бюджету або використовувати змішане фінансування.
Допускається, що роботи можуть фінансуватися і на умовах концесії. Наразі летовище «Київ» належить однойменному комунальному підприємству, власником якого є Київська міськрада.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас