Міжбанк: «перетягування курсового канату» триватиме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: «перетягування курсового канату» триватиме

Валюта
595
Четвер на валютному ринку пройде під впливом двох основних факторів, які будуть впливати на поведінку учасників торгів.
Господарська діяльність компаній. Друга декада травня зазвичай дуже активна, оскільки компаніям треба встигнути виконати виробничі завдання за весь травень, а через тривалі свята у них залишається для цього мало робочих днів, і вони змушені прискорюватися в своїй роботі. Це збільшує активність на всіх сегментах ринку, в тому числі і на валютному.
Наближення періоду бюджетних платежів. Значна частина компаній в період локдауну скоротила свої показники роботи або взагалі була на карантині і не працювала. З одного боку, це знизить обсяги податків, які їм треба буде заплатити до 20-го травня за підсумками першого кварталу. Але з іншого — у бізнесу і немає запасу гривневої ліквідності для фінансування розрахунків з державою. Тому вже починаючи від сьогоднішнього дня багато хто з клієнтів почнуть готуватися до сплати податкових зобов’язань і поступово накопичувати для цього гривню. Дефіцит гривні у компаній також стимулює їх активність на валютному ринку.
За нашими прогнозами, обсяги операцій на торгах 13 травня будуть перебувати в межах до $ 120−155 млн при здійсненні до 460−590 угод.
Як і раніше «перетягування курсового канату» між великими покупцями і продавцями триватиме, і від їхньої поведінки, а головне — виходів за часом на ринок з основними сумами операцій — і буде залежати курсовий тренд протягом дня.
За нашими даними, частина великих покупців-іноземців сьогодні продовжить періодично виходити на торги з купівлями долара і євро в загальних обсягах в $ 4−8 млн. Але щоб не провокувати спекулянтів — вони будуть робити це невеликими лотами і протягом всієї сесії, а не в короткий проміжок часу. У цьому випадку вони сподіваються на незначні коливання курсу під час їхніх подібних угод.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками, 13 травня будуть в межах: долар — коридор 27,55 — 27,80 грн, євро — коридор 33,25 — 33,65 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 27,62 / 27,64
Євро — 33,42 / 33,44
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас