Уряд створив Бюро економічної безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд створив Бюро економічної безпеки

Казна та Політика
354
Кабмін прийняв постанову про створення Бюро економічної безпеки, яке буде займатися всіма злочинами в сфері економіки.
Про це на засіданні уряду заявив прем’єр Денис Шмигаль.
«Друге питання по фінансово-економічному блоку — не менш важливе, я б його назвав навіть свого роду історичним для історії сучасної України: сьогодні уряд прийме постанову, якою буде створено Бюро економічної безпеки.
Воно отримає статус центрального органу виконавчої влади, і буде займатися всіма злочинами в сфері економіки», — сказав Шмигаль, відкриваючи засідання.
За його словами, створення БЕБ — «нова сторінка у відносинах держави і бізнесу».
«Це один з фінальних кроків на шляху ліквідації податкової міліції. Це закінчення часів силового тиску на бізнес. Це остаточний кінець „маскам-шоу“, це аналітичний підхід до розслідування фінансово-економічних злочинів», — додав він.
Пізніше Кабмін прийняв відповідну постанову з доопрацюванням протягом одного дня.
Раніше голова Податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев завив, що ефективна робота Бюро економічної безпеки має значно скоротити тіньову економіку протягом одного-двох років.
«Нормальна робота БЕБ означає кінець „тіні“ в перспективі року — двох років», — сказав він. Нардеп також ухилився від відповіді на запитання, чи планує претендувати на посаду глави Бюро.
Водночас, Гетманцев прокоментував заяви голови Державної фіскальної служби Вадима Мельника про плани претендувати на цю посаду:
«Я категорично проти того, щоб вішати ярлики на когось тільки тому, що людина десь працювала. Щодо пана Мельника можу сказати: багато залежатиме від того, чи буде він в новому органі (не обов’язково керівником, може, на іншій позиції), і від того, як сьогодні ДФС виконує завдання, поставлені суспільством», — пояснив Гетманцев.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас