АМКУ заблокував 1,5 млрд держдопомоги на будівництво нового аеродрому в Дніпрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ заблокував 1,5 млрд держдопомоги на будівництво нового аеродрому в Дніпрі

Казна та Політика
279
Антимонопольний комітет тимчасово призупинив державну допомогу, яку надає Міністерство інфраструктури на проектування і будівництво нового аеродромного комплексу міжнародного аеропорту «Дніпро».
Про це йдеться в повідомленні АМКУ.
Зазначається, що Мінінфраструктури, всупереч закону про державну допомогу суб’єктам господарювання, у встановлений термін і незважаючи на неодноразові нагадування АМКУ, не поставило до відома комітет про намір надати аеропорту державну допомогу в розмірі 1,5 млрд грн.
Наразі комітету з відкритих джерел відомо, що будівництво нової злітно-посадкової смуги аеропорту почалося ще в 2020 році і триває в 2021 році.
Одержувачами держдопомоги в рамках цього проекту є Державне агентство інфраструктурних проектів, держпідприємство «Фінансування інфраструктурних проектів» і сам аеропорт.
«Оскільки „Укрінфрапроект“ і „Фінансування інфраструктурних проектів“ не обиралися за конкурентною процедурою, не можна стверджувати, що надана їм економічна вигода була б доступною при звичайних умовах. Тому комітет має підстави вважати, що дана фінансова підтримка могла суттєво вплинути на конкуренцію в регіоні», — заявили в АМКУ.
У комітеті називають ненадання Мінінфраструктури попереднього повідомлення про держдопомогу порушенням законодавства, що не дозволяє оцінити заходи держпідтримки і робить неможливим виконання завдань АМКУ з контролю за наданням державної допомоги.
У зв’язку з цим комітет почав розгляд справи про держдопомогу для поглибленого аналізу її допустимості для конкуренції, тимчасово припинивши зазначену держдопомогу Мінінфраструктури до прийняття рішення у справі.
Нагадаємо, що восени 2020 року в Міністерство фінансів було подано бюджетний запит, виходячи з якого в 2021 році на будівництво нової злітної смуги в Дніпрі було потрібно передбачити 1,667 млрд грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас