Вітренко анонсував новий арбітраж проти Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вітренко анонсував новий арбітраж проти Газпрому

Фондовий ринок
545
Нафтогаз оновлює свою юридичну позицію щодо зловживання Газпромом своїм домінуючим становищем.
Про це в інтерв’ю НВ Бізнес заявив глава Нафтогазу України Юрій Вітренко.
«Ми можемо і повинні приймати відповідні юридичні дії. Ми можемо і повинні скаржитися в Європейські антимонопольні органи. Ніхто не обмежує наше право почати новий арбітраж», — розповів він.
«Ми зараз відновимо нашу юридичну позицію, будемо з Газпропом з’ясовувати, чому немає перенесення точок передачі газу європейським споживачам (на російсько-український кордон. — Ред.). Чому немає транзиту з Центральної Азії, хоча центральноазіатські компанії хотіли б транспортувати газ до Європи через Україну. Для НАК це значні додаткові доходи від організації транзиту. Ось ці всі питання ми будемо ставити», — додав Вітренко.
У той же час він уточнив, що перед зверненням до арбітражу Нафтогаз спочатку повинен у повній відповідності з передбаченою контрактом процедурою намагатися вирішити конфліктні ситуації з Газпромом шляхом переговорів. І тільки якщо вони виявляться безрезультатними — звертатися в європейські органи.
Крім того, Вітренко особливо відзначив, що на тему можливого перенесення точок передачі газу на східний кордон України поширюється «не те, що навіть спекуляція, а іноді це просто хайп, іноді це цілеспрямований наклеп, що ми хочемо відновити прямі поставки (російського газу в Україну. — Ред.)».
«Іноді це пов’язується з моїм ім’ям. Я ніколи не говорив про те, що треба відновити прямі поставки. Це не просто перекручені мої слова, це абсолютно перекручений зміст того, що я говорив. Просто Росія не хоче, щоб на них хтось тиснув, не хоче, щоб хтось скаржився в Антимонопольний комітет європейський. Хтось не хоче, щоб Нафтогаз подавав у міжнародний арбітраж проти Газпрому», — сказав Вітренко.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас