В Україні COVID-сертифікат про вакцинацію буде добровільним – МОЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні COVID-сертифікат про вакцинацію буде добровільним – МОЗ

Казна та Політика
478
Українців не зобов’язуватимуть оформлювати сертифікат про вакцинацію від коронавірусу, але з ним зручніше подорожувати.
Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер.
«Нікого зобов’язувати робити ці сертифікати не будуть. Але точно з сертифікатом буде зручніше перетинати кордон, і ми відчуваємо, що така тенденція є. Сертифікат попередньо буде видаватися через додаток «Дія», попередньо ми плануємо, що його можна буде роздрукувати після проведення щеплення. І опрацьовується варіант видачі, якщо потрібно, в паперовому вигляді, наприклад через ЦНАП. Але фінальне рішення буде прийнято згодом», – сказав Кучер.
Він наголосив, що запровадження сертифікатів про вакцинацію не означає автоматичного відкриття країн ЄС для подорожей, оскільки «це має бути рішення саме ЄС». Втім, за словами заступника міністра, сертифікати про вакцинацію мають запрацювати вже влітку.
Наразі, як наголосив Кучер, МОЗ продовжує розробку нормативної бази, необхідної для запуску сертифікатів про проведення щеплення від COVID-19.
Нагадаємо, 6 травня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що в Україні до 1 липня планують запустити «ковідні сертифікати» – документ, який міститиме дані про вакцинацію, про зроблені негативні ПЛР-тести або одужання від COVID-19.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас