Міжбанк: чи чекати на подальше падіння курсу на торгах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи чекати на подальше падіння курсу на торгах

Валюта
899
Ця середа вже пройде на валютному ринку в звичайному діловому ритмі. Довгограючі травневі свята закінчилися, і компаніям треба «наганяти» втрачені обсяги своєї діяльності через розслаблену святкову першу декаду. Крім поточної господарської діяльності їм треба забезпечити і приплив гривневої виручки для сплати податків, що вже незабаром. А в умовах локдауна, який щойно закінчився, це дуже непросто. Тому валютний міжбанк найближчими днями буде поступово пожвавлюватися. За нашими прогнозами, обсяги операцій на торгах в середу будуть перебувати в межах до $ 110−135 млн при здійсненні до 460−530 угод.
Сьогодні також спрацює і психологічний фактор зниження котирувань у вівторок. З одного боку — збільшиться кількість охочих продати валюту для фінансування поточних витрат з госпдіяльності на побоюваннях її подальшого зниження. Але з іншого — збільшиться і кільксть охочих закрити свої валютні проплати, поки курс досить «низький», що призведе до зростання попиту.
Фактор аукціону Мінфіну з розміщення ОВДП, який пройшов вчора — майже не позначиться на поведінці ресурсного і валютного ринків. Причина — його низькі обсяги розміщення. Всього було продано облігацій на суму 1,428 млрд гривень, що взагалі не є суттєвою сумою для цих ринків. Тому фактор розрахунків за ним буде чинити мінімальний вплив на поведінку учасників торгів.
Основним мотиватором і драйвером для міжбанку в середу залишиться поведінка і курсові завдання великих гравців. Вони і продовжать сьогодні формувати курсовий тренд на торгах.
На значне подальше просідання курсу долара найближчими днями ми б не розраховували. По-перше, пожвавиться попит на валюту з боку тих компаній, які хотіли би придбати валюту дешевше і які вважають, що «дно» за курсом досягнуто. По-друге, експортери вже розпродали основну частину збільшених надходжень валютної виручки за минулу п’ятницю і неробочий в Україні понеділок. По-третє, при значному ситуативному просіданні курсу на торги вийде НБУ з викупом надлишку пропозиції долара в резерви. Це все утримає котирування від значного падіння нижче від психологічного рівня в 27,50 гривень за долар навіть при найсприятливішому для нацвалюти розвитку подій найближчих днів.
Котирування міжбанку, за розрахунками, 12 травня будуть в межах: долар — коридор 27,50 — 27,75 грн, євро — коридор 33,25 — 33,70 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 27,61 / 27,63
Євро — 33,49 / 33,51
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас