Норвезькій Scatec відмовили в кредиті через борги Кабміну за "зелену» енергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвезькій Scatec відмовили в кредиті через борги Кабміну за "зелену» енергію

Енергетика
615
Норвезька група Scatec, що має кілька об’єктів відновлюваної енергетики в Україні, заявила про дефолт за низкою умов їх кредитування через дії української влади і «Гарантованого покупця» («ГарПок»).
Про це свідчать дані звіту групи за перший квартал поточного року.
Згідно з ним, «ГарПок» вимагав у проєктах Rengy, «Чигирин», «Кам’янка» і «Богуслав» внести зміни в договори купівлі зеленої електроенергії за зеленим тарифом, але це не схвалили кредитори.
При цьому в проєкті «Богуслав» не вдалося виконати умови кредитної угоди через затримки платежів з боку держави («ГарПок») як покупця зеленої електроенергії.
У звіті наголошується, що Scatec перебуває в тісному діалозі з кредиторами для вирішення зазначених вище проблем, і поки що жодного наміру з їхнього боку прискорити виплату кредитів не було.
Компанія також нагадала, що в липні 2020 року уряд України ухвалив новий закон про перегляд зелених тарифів, проте компанія Scatec не погодилася з умовами, які урізали її доходи.
Зараз компанія перебуває в процесі оцінки своїх майбутніх дій щодо ситуації з боргами.
Також, згідно зі звітом, на кінець першого кварталу в Україні Scatec на 73% належать працюючі СЕС на 133 МВт, СЕС ще на 203 МВт («Прогресівка» і «Чигирин») перебувають в стадії будівництва, а плануються до розгляду ще 65 МВт.
Нагадаємо, 28 квітня стало відомо, що компанія Modus Energy, яка перебуває у власності громадян Литви, подала позов проти України через те, що держава не виконує свої зобов’язання з виплат за вироблену електроенергію і змушує компанію піти на зміну правил, які скорочують її доходи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас