Велика Британія з 17 травня запускає паспорт вакцинації для поїздок за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика Британія з 17 травня запускає паспорт вакцинації для поїздок за кордон

Світ
600
Паспорти вакцинації для британців, які вирушають за кордон, перш за все в турпоїздки, будуть запущені Національною службою охорони здоров’я (NHS) 17 травня у вигляді додатку для смартфонів і планшетів. Про це повідомляє у вівторок газета The Times, пише УНН.
Такі сертифікати без зазначення даних про результати тестів на коронавірус будуть видаватися тільки тим британцям, яким введені дві дози вакцини. Люди, які нее мають смартфонів, можуть зателефонувати за номером 119 і отримати паперове посвідчення, що підтверджує їхню вакцинацію. Наявність таких паспортів — необхідна умова для поїздки британських туристів в найбільш популярні місця їх відпочинку, в тому числі в Грецію, яка домагалася цього на переговорах з британською владою.
Додаток NHS, який почне діяти для закордонних поїздок наступного тижня, спочатку було створено для розміщення медичних карток, запису на прийом до лікаря і повторного виписування рецептів онлайн. Технологічний підрозділ служби NHS Digital доопрацьовує додаток, щоб дані про вакцини витягувалися з медичних записів і відображалися на окремому екрані, який можна було б представити офіційним особам.
Для використання додатку жителі Сполученого Королівства повинні зареєструватися і зробити це мінімум за два тижні до поїздки за кордон. Як альтернатива вони можуть подати заяву на отримання паперового сертифіката, який буде доступний через п’ять днів після введення другої дози вакцини. Доставка їх заявникам займе ще п’ять днів.
Всі бажаючі «зможуть отримати доступ до безкоштовного додатку NHS в мобільних пристроях, таких як смартфон або планшет, з 17 травня», йдеться в заяві британської влади, яка рекомендує з цією метою зареєструватися «перед бронюванням міжнародної подорожі».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас