РНБО нарахувала 13 олігархів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РНБО нарахувала 13 олігархів в Україні

Казна та Політика
1408
При розробці закону про олігархів апарат Ради національної безпеки та оборони виходить із того, що до цієї категорії можна «впевнено зарахувати 13 осіб».
Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, виступаючи на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Безпека країни» 11 травня.
«Один із великих викликів, який сьогодні існує, і на крайньому засіданні Ради нацбезпеки і оборони президент дав завдання апарату Ради нацбезпеки, Антимонопольному комітету, Офісу президента розробити закон про олігархів, які на сьогоднішній день мають дуже великий вплив на нашу економіку, наші внутрішньополітичні та зовнішньополітичні процеси.
На мою думку, і за критеріями апарату РНБО, які ми враховуємо, готуючи цей документ, ми маємо на увазі 13 осіб, яких ми можемо з упевненістю віднести до олігархічного середовища. Які мають дуже великий вплив всередині і зовні нашої країни», — повідомив Данілов.
Прізвища олігархів він не назвав.
Нагадаємо, 15 квітня президент Зеленський запропонував РНБО та Офісу президента разом із Антимонопольним комітетом розробити законопроєкт про статус олігарха.
Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомляв, що в анонсованому законопроєкті буде сім критеріїв, за якими визначатимуть, хто є олігархом.
За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, закон про олігархів, який запропонував розробити президент, враховуватиме досвід Сполучених Штатів.
В телеграм-каналі Finance_ukr більше цікавих новин та історій про фінанси.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас