Київрада знову подумає, чи будувати на Оболоні новий мікрорайон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада знову подумає, чи будувати на Оболоні новий мікрорайон

Казна та Політика
2085
13 травня Київська міська рада знову розгляне питання про ухвалення Детального плану території (ДПТ) в Оболонському районі міста Києва, яким пропонується побудувати в Оболонському районі міста Києва новий мікрорайон в 19 житлових будинків висотою до 26 поверхів.
Про це повідомив позафракційний депутат Київради Костянтин Богатов.
За повідомленням, забудова планується в межах вулиць Юрія Кондратюка, Михайла Майорова та західного боку лісу.
«Офіційний інвестор цього ДПТ — ТОВ „Датоліт“, компанія, афілійована з відомим київським забудовником — ТОВСТОЛИЦЯ ГРУП“ і його багаторічним керівником Владиславою Молчановою», — написав він.
За даними youcontrol.com.ua, Владислава Молчанова залишила посаду керуючого партнера та бенефіціара ТОВ «СТОЛИЦЯ ГРУП» у 2017 році, поклавши управління на сина Івана, а ТОВ «Датоліт» — у 2019 році.
22 квітня це ДПТ вже обговорювалося на сесії Київради, але тоді депутати його не підтримали. Згідно з регламентом Київради, повторний розгляд питання — це останній шанс на його ухвалення на цій сесії.
Він нагадав, що після 24 липня цього року набудуть чинності зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно з якими забудовники взагалі не зможуть інвестувати в розробку ДПТ під себе. За його словами, тоді новий мікрорайон на Оболоні вже не зможуть звести, принаймні на умовах приватної компанії.
«Місце планованої забудови сьогодні називається „поля зрошення“. Раніше тут були теплиці та господарські будівлі ДП „Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат „Пуща-Водиця““, якому і зараз ця земля (дві ділянки площею 32 га) належить на праві постійного користування.
Відзначимо, що зараз на землях агрокомбінату неможливо побудувати житлові будинки, оскільки вони призначені для ведення сільського господарства, а ст. 24 Закону „Про регулювання містобудівної діяльності“ забороняє змінювати цільове призначення земельної ділянки, якщо це не відповідає детальному плану території», — йдеться в повідомленні депутата.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас