Маск готовий запустити в космос туристів у найближчі місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск готовий запустити в космос туристів у найближчі місяці

Світ
328
Космічний корабель SpaceX Dragon Resilience, який нещодавно повернувся на Землю, незабаром відправить на орбіту першого приватного астронавта SpaceX.
У своїй новій місії замість команди професійно підготовлених космонавтів Resilience відправить в космос команду з чотирьох приватних осіб.
Запуск намічено на 15 вересня, а пасажири вирушать у триденну подорож навколо планети.
Хейлі Арсено, Кріс Семброскі і Сіан Проктор полетять на орбіту разом з мільярдером Джаредом Ісаакманом, який і фінансував місію Inspiration4. Він пожертвував близько $100 млн дитячій лікарні Св. Юди, і вирішив, що з ним полетять двоє з тих, хто теж пожертвував кошти цій лікарні. Підприємець оплатив всю місію, включаючи місця для своїх супутників.
У конкурсі переміг Кріс Семброскі, екс-військовий ВПС США. Після завершення служби він отримав ступінь бакалавра в галузі професійної аеронавтики в Авіаційному університеті Ембрі-Редла. В ході місії Семброскі буде виконувати роль бортінженера. Також на орбіту відправиться Сіан Проктор, геолог за фахом. Вона є фіналісткою програми астронавтів NASA 2009 року. Їй довірили роль пілота.
Четвертим учасником було обрано Хейлі Арсено, яка пережила рак, стала помічником лікаря і тепер працює в тій самій організації, яка допомагала їй в дитинстві, лікарні St. Jude.
Перед тим, як знову полетіти в космос, буде потрібна деяка робота над відмовостійкістю, зокрема, апарат отримає нове обладнання: куполоподібне вікно, яке буде встановлено там, де розташовувався стикувальний адаптер. Вікно дасть екіпажу на борту панорамний вид на планету.
Ці модифікації відбудуться в найближчі тижні, а запуск намічено на середину вересня. Inspiration4 стартує на тому ж прискорювачі Falcon 9, який запустив місію Crew-2 23 квітня.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас