Як українці ставляться до «паспортів вакцинації» (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як українці ставляться до «паспортів вакцинації» (опитування)

Особисті фінанси
1572
Уже на початку літа Європейський Союз планує впровадження паспортів вакцинації від COVID-19. Запуск такого сертифіката дасть можливість країнам відкрити кордони і відновити туристичні поїздки без проходження самоізоляції і додаткового тестування.
Для України тема «паспортів вакцинації» також актуальна і процес розробки такого документа, за словами керівництва МОЗ України, перебуває на фінальній стадії. Однак серед українців немає єдності у ставленні до можливого впровадження в нашій країні «паспортів вакцинації».
Про це свідчать результати квітневого соціологічного опитування R&B Group.
Українці й паспорти вакцинації: за чи проти:
  • підтримують таке нововведення трохи більше чверті (27%) опитаних;
  • не підтримують третина (34%) респондентів;
  • при цьому ще близько третини жителів країни (30%) впровадження «паспортів вакцинації» байдуже, а кожен десятий (9%) не визначився.
Дослідники зазначають, що найвищий рівень підтримки впровадження «паспорта вакцинації» відзначається серед жителів західного регіону і молоді до 30 років, а найнижчий – серед жителів південного регіону і представників старшої вікової категорії «60+», серед яких найбільше тих, кому впровадження «паспорта вакцинації» байдуже.
Для чого готові його застосовувати? Анонсований український «паспорт вакцинації», за словами чиновників, призначений для міжнародних поїздок і внутрішнього користування. Застосування «паспорта вакцинації» для зарубіжних поїздок вважають виправданим і велика частина українців (44%).
Як українці ставляться до «паспортів вакцинації» (опитування)
Застосування «паспорта вакцинації» для публічних заходів і поїздок по Україні вважають виправданим відповідно 4% і 3% респондентів.
Водночас 16% жителів України виправдовують використання «паспорта вакцинації» у всіх аспектах повсякденного життя, а 3% вважають його абсолютно не потрібним.

Страхування від коронавірусу в Україні: варіанти і ціни 😷

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас