Усі регіони України вийдуть з «червоної» зони до кінця наступного тижня - KSE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Усі регіони України вийдуть з «червоної» зони до кінця наступного тижня - KSE

Казна та Політика
261
Усі регіони України через тиждень будуть в «жовтій» або «помаранчевій» зоні.
Про це повідомив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко під час пресбрифінгу в Києві в четвер.
«Найближчим часом комісія з ТЕБ і НС виведе з „червоної“ зони Запорізьку і Полтавську області. Таким чином, в „червоній“ зоні залишиться тільки Сумська область. Ми очікуємо, що через тиждень в Україні не буде „червоних“ регіонів», — сказав він.
При цьому, за словами експерта, в Харківській області, де завантажено 82% реанімаційних ліжок, зберігається високий ризик колапсу медичної системи.
Ганіченко додав, що з’являються ознаки потенційного виходу країни в «зелений» рівень, проте говорити про це ще зарано.
«У Вінницькій області показник захворюваності на грип та ГРВІ вже становить менше ніж 50% епідпорогу, в Києві коефіцієнт виявлення менший ніж 5%. Країна перейде в „зелену“ зону, коли в половині областей буде менше ніж 50% від епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ і коефіцієнт виявлення по всій країні буде меншим за 5%», — сказав він.
За словами Ганіченка, в Україні триває розвантаження медичної системи (кількість пацієнтів скорочується на 15% на тиждень) і спад захворюваності. Однак різкий спад виявлених випадків і середньодобової кількості летальних випадків може бути пов’язаний з тривалими вихідними.
При цьому Україна як і раніше на перших-других місцях серед найбільш критичних країн Європи за показником смертності, рівнем тестування і коефіцієнтом виявлення.
«У медіа з’являються новини, що серед критеріїв для країн, які зможуть подорожувати в ЄС, буде менше ніж 100 випадків захворюваності на 100 тис. населення за 14 днів (зараз в Україні цей показник перевищено втричі) і коефіцієнт виявлення 4% (в Україні перевищує в 4 рази). Щоб відповідати критеріям, в Україні за день повинні реєструвати не більше ніж 2,7 тис. нових випадків захворюваності і значно збільшити тестування», — додав Ганіченко.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас