Bosch інвестує €1 млрд у розвиток паливних елементів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bosch інвестує €1 млрд у розвиток паливних елементів

Фондовий ринок
383
Німецька корпорація Bosch планує інвестувати €1 млрд в запуск виробництва і використання водневих паливних елементів. Тільки в цьому році корпорація планує ввести в експлуатацію 100 стаціонарних станцій на паливних елементах, які будуть забезпечувати електроенергією центри обробки даних, промислові підприємства і житлові райони.
Близько €600 млн компанія планує інвестувати в період з 2021 по 2024 рік у виробництво паливних елементів і €400 млн євро буде направлено в будівництво мікроелектростанцій на паливних елементах.
«Ці цифри ясно показують, що реакція Bosch на заходи по боротьбі зі зміною клімату є не тільки технологічно нейтральною, але і комерційно агресивною», – зазначив голова правління корпорації д-р Фолькмар Деннер (Volkmar Denner).
Деякі компанії, включаючи Microsoft, розглядають можливість заміни дизельних ДВЗ на паливні елементи в якості джерела резервного живлення для ЦОД. Паливні елементи для таких завдань розробляються Rolls-Royce і Daimler Truck.
Крім того, Keppel спільно з Mitsubishi вивчають можливість використання водню як для отримання енергії, так і для охолодження дата-центрів, а цьогоріч Atos і HDF Energy повідомили про плани побудувати до 2023 року повністю «зелений» ЦОД на водневому паливі.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас