КБ «Південне» продало італійцям 10 ракетних двигунів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КБ «Південне» продало італійцям 10 ракетних двигунів

Фондовий ринок
599
Конструкторське бюро «Південне», виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод імені Макарова» і італійська компанія AVIO S. P. A домовилися про додаткові постачання 10 двигунів українського виробництва для ракети-носія Vega на загальну суму майже 6 млн євро.
Як повідомляє пресслужба КБ «Південне», італійська сторона підтвердила готовність до розширення співпраці 28 квітня цього року.
Діючий контракт на поставку 11 блоків маршового двигуна (БМД) розрахований до 2023 року. Сім блоків вже поставлені в Італію, один буде відвантажений замовнику найближчим часом, ще три перебувають у процесі виробництва.
За словами головного економіста ДП ВО «Південний машинобудівний завод» Дмитра Нікона, діючий контракт містить опцію, яка передбачає виготовлення додаткових 10 установок.
Ракета-носій легкого класу Vega є спільним проєктом Європейського космічного агентства та італійського космічного агентства. Підприємства КБ «Південне» і «Південний машинобудівний завод» співпрацюють з італійською компанією AVIO S. P.A. за програмою Vega з 2004 року.
Всього за роки співпраці було виготовлено і вже поставлено компанії AVIO S.p.А. більше ніж 20 блоків маршового двигуна (БМД), останні з яких — на початку 2021 року.
Особливістю БМД є можливість багаторазового запуску під час польоту (до п’яти включень), завдяки чому забезпечується розведення супутників на різні орбіти.
Варто відзначити, що Італія є однією з країн-засновниць Європейського космічного агентства і входить в число трьох основних контрибуторів разом з Німеччиною і Францією.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас