Міжбанк: чого чекати від ринку перед травневими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чого чекати від ринку перед травневими

Валюта
449
30 квітня — останній робочий день цього місяця. Саме завершення звітного періоду в поєднанні з майбутніми чотириденними вихідними і стануть основним драйвером для всіх учасників міжбанку в цю п’ятницю. Самі торги пройдуть у два етапи.
На першому (приблизно до 14−15 годин) — будуть закриті всі клієнтські угоди. Компанії і самі банки будуть поспішати закрити операції клієнтів, щоб встигнути ще й оперативно і гарантовано розплатитися зі своїми контрагентами на звітну дату.
На другому етапі (з 14−15 години і до кінця сесії) — на ринку залишаться тільки самі банки і спекулянти. Фінустановам треба фіксувати свої результати з торгівлі валютою за місяць і забезпечити виконання економічних нормативів Нацбанку. А банки-спекулянти ще постараються максимально заробити на запізнілих клієнтах, які в силу різних причин не встигнуть закрити свої угоди в першій половині дня. Враховуючи, що попереду 1-е число і потрібно закрити всі операції на цю дату — подібні клієнти є «легкою здобиччю» для любителів пограти курсом на малооб’ємному ринку.
Виходячи із ситуації з попитом і пропозицією на торгах в останні дні – Нацбанку, може, взагалі не буде потреби виходити на міжбанк фактично вже четвертий тиждень поспіль.
Всю ідилію можуть зіпсувати тільки нерезиденти. Частина з них має значні обсяги гривні від погашень попередніх випусків ОВДП, і перед тривалими вихідними деякі з них можуть воліти знову повернутися у валюту. Але такий сценарій досить малоймовірний, оскільки, за нашими даними, інтерес з боку іноземців до гривневих ОВДП поступово зростає, і вони активно готуються до наступного аукціону Мінфіну, який відбудеться 11 травня. А для цього їм потрібна гривня, і в такому випадку вони просто розмістять свої ресурси в нацвалюті на короткі депозити в банках.
За нашими прогнозами, обсяги операцій на міжбанку 30 квітня будуть перебувати в межах до $ 100−120 млн при здійсненні до 380 — 430 угод, і курсовий тренд буде повністю залежний від поведінки і завдань великих гравців за операціями кінця місяця. В цілому, основна частина учасників ринку налаштована на ситуативне зміцнення гривні перед цими вихідними.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками, в п’ятницю будуть в межах: долар — коридор 27,60 — 27,85 грн, євро — коридор 33,35−33,75 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 27,71 / 27,73
Євро — 33,54 / 33,57
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас