Україна цьогоріч може зібрати один з найкращих врожаїв (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна цьогоріч може зібрати один з найкращих врожаїв (інфографіка)

Казна та Політика
660
Українська зернова асоціація в своєму квітневому прогнозі оцінює можливий майбутній урожай зернових і олійних культур в цьому році в 96,2 млн т (торік урожай склав трохи більше 84 млн. т).
Про це повідомляє прес-служба УЗА.
Як зазначили аналітики зернової асоціації, збільшенню прогнозу врожаю сприяли хороша зимівля всіх озимих культур і сприятливі погодні умови як для проведення весняної посівної кампанії, так і для подальшого росту та вегетації культур.
“Якщо погодні умови і в подальшому будуть сприятливими для отримання врожаю, то цього року Україна отримає один з найкращих урожаїв. Експорт в новому сезоні може досягти 59,8 млн т зернових і олійних, тоді як в поточному за прогнозом УЗА він складе близько 46,8 млн т”, – зазначили експерти.
Україна цьогоріч може зібрати один з найкращих врожаїв (інфографіка)
Урожай кукурудзи в цьому році може скласти 35,5 млн т (в 2020/2021 МР – 30 млн т), а експорт в новому сезоні може досягти 30 млн т. У поточному сезоні експорт кукурудзи не перевищить 22 млн. т. Як відомо, на початку цього року учасники ринку і профільне міністерство домовилися в рамках Меморандуму про граничний обсяг експорту кукурудзи на рівні 24 млн т.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас