Інвестиції в космічні стартапи й супутниковий інтернет рекордно зросли за останній рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції в космічні стартапи й супутниковий інтернет рекордно зросли за останній рік

Технології&Авто
237
«Космічні» стартапи демонструють бурхливе зростання: за рік до квітня 2021 року інвестиції в цей сектор майже подвоїлися до рекордних $8,7 млрд, свідчать дані Seraphim SpaceTech index (відстежує активність інвесторів у космічній галузі).
Такий сплеск пов’язаний зі SpaceX Ілона Маска, чиї багаторазові ракети-носії дозволили різко здешевити доставку корисного навантаження на орбіту, пише The Bell з посиланням на FT.
Майже половина рекордного обсягу залучених коштів припадає на саму SpaceX і британський проект глобального інтернету OneWeb, які сумарно залучили $4,2 млрд.
Зростання вкладень всупереч пандемії також обумовлено модою на спрощені розміщення через SPAC. На даний момент про розміщення через злиття з компанією-«пустушкою» оголосили 11 космічних стартапів, які мають намір залучити понад $7 млрд.
У разі успіху деякі компанії, включаючи американо-новозеландську Rocket Lab, що займається космічними перевезеннями, і дослідницьку Spire Global, претендують на статус «єдинорога».
Поряд з цим експерти попереджають про те, що багатьом стартапам ще доведеться довести рентабельність свого бізнесу, і нагадують про крах таких компаній, як Iridium, GlobalStar і Teledesic. Навіть OneWeb була змушена подати заявку про банкрутство в минулому році, коли не змогла домовитися про залучення додаткового фінансування для свого амбіційного проекту високошвидкісного доступу в інтернет по всьому світу.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас