В Євросоюзі домовилися про купівлю 1,8 млрд доз вакцини Pfizer/BioNTech — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Євросоюзі домовилися про купівлю 1,8 млрд доз вакцини Pfizer/BioNTech

Світ
381
Європейський союз домовився про купівлю 1,8 мільярда доз вакцини проти коронавірусу компаній Pfizer/BioNTech.
Про це повідомляє американський телеканал CNN.
Переговори стосовно покупки вакцин Pfizer завершено, однак офіційно підписаного контракту поки що немає.
Це найбільш масштабний контракт з закупки вакцини проти коронавірусу у світі.
Громадяни ЄС отримають цю вакцину до 2023 року.
Про контракт ЄС з Pfizer стало відомо в той час, коли від розвинених країн почали вимагати не скупляти вакцини, поки їх пропорційно не отримають всі країни світу, в тому числі бідні.
Про деталі переговорів дізналися журналісти американського видання New York Times. Вони поговорили з Урсулою фон дер Ляєн, гендиректором Pfizer Альбертом Бурлою та іншими експертами й чиновниками.
За їх інформацією, протягом кількох місяців сторони обмінювалися текстовими повідомленнями, а також проводили регулярно телефонні перемовини, поки вдалося домовитися про постачання не 300 мільйонів доз, а 1,8 млрд.
Бурла розповів про те, що світові лідери зверталися до нього з приводу постачання вакцини, тому дзвінок від президентки Єврокомісії не був чимось несподіваним. Однак сама фон дер Ляєн розповіла, що було складно домовитися з Pfizer після того, як в ЄС виникли проблеми з AstraZeneca.
«Я розуміла, що будь-які перемовини — це складний процес. Однак я не очікувала, що буде настільки складно, оскільки ми не врахували можливість сценарію, при якому AstraZeneca скоротить поставки на 75%. Це була серйозна поразка», — сказала чиновниця.
Вона пояснила, що з Pfizer вдалося домовитися про поставку 900 мільйонів доз вакцини, а потім — ще однієї аналогічної партії.
«Контракт забезпечує нас дозами вакцин, необхідними для проведення ревакцинації для підвищення рівня нашого імунітету проти вірусу… Ці вакцини забезпечать можливість зробити щеплення проти коронавірусу дітям та підліткам… Також це закріпить лідерство Європи в технологіях мРНК», — сказала вона.
За матеріалами:
Bykvu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас