Героїня мема «Дівчинка-катастрофа» продала його у вигляді токена NFT за $ 430 тис. (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Героїня мема «Дівчинка-катастрофа» продала його у вигляді токена NFT за $ 430 тис. (фото)

Світ
2354
Одним з популярних інтернет-мемів є «Дівчинка-катастрофа» (Disaster Girl) — дівчинка з хитрою посмішкою, яка стоїть на тлі палаючого будинку. Оригінальна фотографія була зроблена в січні 2005 року батьком дівчинки (її ім’я — Зої Рот) під час тренувань пожежної команди з гасіння пожежі. Сама пожежа була запланованою і контрольованою.

Цей знімок потім був надісланий на участь у конкурсі Emotion Capture, який проводив журнал JPG. Фотографію також опублікували на сайті журналу JPG в рамках цього конкурсу. А потім фотографія набула популярності в Інтернеті як мем, а обличчя Зої додавали до інших фотографій стихійних лих і катастроф.
Незважаючи на широку популярність в Інтернеті, сім’я Рот не отримувала жодних коштів від монетизації цієї фотографії. Принаймні, досі. Вже доросла 21-річна Зої Рот (зараз вона є випускницею Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл) нещодавно отримала електронний лист з пропозицією спробувати взяти під контроль своє зображення, продавши його як невзаємозамінюваний токен (NFT, сертифікат власності на цифровий актив, який є унікальним і не призначений для використання як засіб обміну). Потенційний прибуток такого кроку вимірювався шестизначною сумою.
Спочатку Зої не розглядала цю пропозицію всерйоз. Але потім вона разом з батьком провела власне дослідження цієї теми, поспілкувалася з людьми, які породили інші вірусні меми, і вирішила, що цим питанням все ж слід зайнятися. Вони найняли юриста і менеджера, щоб ті допомогли їм правильно виконати всі необхідні дії, потрібні для «карбування» NFT. Після всіх підготовчих процедур вони виставили токен Disaster Girl 16 квітня на 24-годинний аукціон. Сім’я Рот очікувала виручити на аукціоні 100 монет Ethereum, курс яких становив на той момент приблизно $ 2200 за одиницю. Відповідно, плановий дохід оцінювався в $ 220 тис. Але до моменту закінчення аукціону користувач з ніком @3fmusic придбав токен за 180 монет Ethereum, що на той момент було еквівалентно приблизно $ 430 тис. Зараз вартість криптовалюти зросла, і тепер вартість цього активу становить вже близько $ 470 тис.
Але це ще не все. Зої Рот і її батько не просто отримали велику суму від початкового продажу свого токена Disaster Girl. Створюючи NFT, вони кодували його таким чином, що кожен раз, коли токен купується, вони отримують 10% від продажу.
Читайте багато цікавих історій в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас