Маск планує перетворити кожен будинок на електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск планує перетворити кожен будинок на електростанцію

Технології&Авто
5381
Генеральний директор Tesla Ілон Маск хоче перетворити кожен будинок на розподільну електростанцію, яка буде генерувати, зберігати і навіть доставляти енергію назад в електромережу, використовуючи продукти компанії.
Хоча Tesla вже багато років продає сонячні батареї та акумулятори, нова політика компанії – продавати сонячну енергію тільки в поєднанні з продуктами для зберігання енергії. Маск розповів про стратегію, спрямовану на розширення цього бізнесу за рахунок залучення комунальних підприємств.
«Це процвітаюче майбутнє як для Tesla, так і для комунальних підприємств. Якщо цього не зробити, комунальні підприємства не зможуть обслуговувати своїх клієнтів», – сказав Маск під час дзвінка інвестору, згадавши про постійні відключення електроенергії в Каліфорнії минулого літа і нещодавній збій мережі в Техасі. Таким чином він підкреслив, що надійність енергомереж стала серйозною проблемою.
Минулого тижня компанія змінила свій веб-сайт, щоб клієнти не могли купувати тільки сонячну батарею або її накопичувач енергії Powerwall, і замість цього вимагала придбати систему. Пізніше Маск оголосив про цей крок в своєму твіті, заявивши, що «сонячна енергія буде подаватися виключно на Powerwall» і що «Powerwall буде взаємодіяти тільки між лічильником комунальних послуг і головною панеллю вимикача будинку, що забезпечує просте встановлення і безперешкодну резервну систему всього будинку під час відключення електроенергії».
Маск заявляє, що енергосистемі потрібно більше ліній електропередачі та електростанцій для повної декарбонізації з використанням відновлюваних джерел енергії та систем зберігання.
На думку бізнесмена, розподільні житлові системи – звісно, з використанням продуктів Tesla – будуть найкращим варіантом.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас