TSMC вже більш ніж удвічі перевершує Intel за ринковою капіталізацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TSMC вже більш ніж удвічі перевершує Intel за ринковою капіталізацією

Фондовий ринок
487
Минулого року TSMC вийшла на перше місце за ринковою капіталізацією серед виробників напівпровідникової продукції. Відтоді компанія помітно поліпшила своє фінансове становище, що наочно відображається в вартості її цінних паперів і, як випливає з нещодавнього фінансового звіту за формою 20-F (аналог американського 10-K для зарубіжних компаній, що торгуються на біржах США), поданого в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC), зараз TSMC за ринковою капіталізацією більш ніж удвічі перевершує Intel.
Акції TSMC торгуються на Тайванській біржі (TWSE) і Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE). На NYSE акції TSMC торгуються під тікером TSM в формі американських депозитарних акцій ADS – кожна така коштує п’ять звичайних акцій.
За даними нової звітності TSMC до SEC, станом на кінець 2020 року в обігу перебувало 1064 мільйони ADS, що відповідає 636 мільярдам доларів з урахуванням вартості акцій на момент закриття торгів 27 квітня. Google Finance і Yahoo Finance вказують трохи інші значення ринкової капіталізації TSMC – 558 мільярдів і 564 мільярди доларів відповідно.
Якщо подивитися свіжу форму 10-Q, подану Intel до SEC, на 27 березня 2021 року в обігу перебувало близько 4 мільярдів звичайних акцій компанії. На закритті торгів 27 квітня ціна акцій Intel становила 57,98 доларів, що відповідає ринковій вартості в 235 мільярдів доларів. В Google Finance і Yahoo Finance ринкова капіталізація Intel становить 239 мільярдів і 234 мільярди доларів відповідно. Виходить, що TSMC зараз коштує більш ніж удвічі дорожче, ніж Intel.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас