«Скручений» пробіг: як впливають показники одометра на вартість машини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Скручений» пробіг: як впливають показники одометра на вартість машини

Особисті фінанси
3628
Вживані автомобілі зі скрученим пробігом дуже часто трапляються в оголошеннях про продаж. Зазвичай скруткою займаються “автобізнесмени”, адже це вигідно.
Довіряти цифрам на одометрі вживаного автомобіля, особливо якщо його продає не власник, а “перекуп”, справа марна. При купівлі завжди потрібно звіряти показники одометра з іншими параметрами зносу.
Спеціаліст завжди може знайти підтвердження реального пробігу за безліччю непрямих ознак. Купуючи вживану автівку, можна скористатись послугами людини, яка спеціалізується на підборі авто. Зазвичай вони дуже добре вміють торгуватись і оплата їхніх послуг окупається за рахунок зниження ціни авто.
Якщо ж на послугах такого спеціаліста зекономити – можна купити автівку, яка вже майже вичерпала свій ресурс і подальше її утримування потребуватиме значних витрат. Експерти підрахували, як впливають показники одометра на вартість машини.
Mercedes-Benz E Class, потенційна різниця – $5700. Відкинувши “маржу” на розмитненні та не заглиблюючись у вартість дітейлінгу й дрібного ремонту механіки до стану “аби не гриміло”, експерти пересвідчилися, що різниця на українському ринку для цієї моделі залежно від пробігу (у діапазоні від 100 тис. до 500 тис. км) може становити навіть $6000. І тут йдеться лише про середні ціни.
«Скручений» пробіг: як впливають показники одометра на вартість машини
Renault Trafic, потенційна різниця – $3300. Зазвичай такі машини виконують цілком конкретні завдання й щоденно проїжджають чималі дистанції з майже повним навантаженням. Різниця між ціною справді “свіжого” авто (це рідкість на ринку), та того, що 10 разів обігнуло Землю по екватору, становитиме близько $3300.
Hyundai Sonata, потенційна різниця – $3400. На нашому авторинку ці авто мають кілька варіантів походження: “дилерські” машини, імпортовані зі США, та ввезені з Кореї, де більшість служила у місцевих таксопарках. Модель вабить тих, хто “скручує” пробіг, адже у випадку з корейським таксі вигода від “скрутки” досить висока.
«Скручений» пробіг: як впливають показники одометра на вартість машини
Ціна кожних “змотаних” 100 тис. км може бути різною та залежить від низки чинників: року випуску автомобіля, його стану, класу, та, звісно, можливості і бажання покупця користуватись послугами професіоналів, які перевірять стан авто та його пробіг.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас