Заощадження у криптовалюті: хто з політиків задекларував найбільше цифрових грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заощадження у криптовалюті: хто з політиків задекларував найбільше цифрових грошей

Казна та Політика
869
652 українські чиновники за 2020 рік задекларували 46 351 біткойн, а це майже 75 млрд грн. Національне агентство з питань запобігання корупції уже пообіцяло знайти механізми та перевірити достовірність такого декларування.
Оприлюднені на інфографіці суми заощаджень у цифровій валюті ми вирахували за середньою вартістю криптовалюти станом на 27 квітня 2021 року.
Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод від «Опозиційної платформи — За життя» у своїй декларації зазначили, що їхній син Ростислав володіє криптовалютою загальною вартістю 2 млрд 90 млн грн.
Представниця від депутатської групи «За майбутнє» Анна Скороход записала у декларації, що криптовалютою володіє не тільки вона, а й її чоловік. Загалом подружжя має у своїй власності електронних грошей на 261,6 млн грн. А от нардеп від депутатської групи «Довіра» Сергій Вельможний зберігає 129,1 млн грн у цифровому еквіваленті.
Заощадження у криптовалюті: хто з політиків задекларував найбільше цифрових грошей
«Слуга народу» Олег Бондаренко має у власності 121,6 млн грн, які зберігає у криптовалюті. Трішки менше таких заощаджень є у нардепа від ОПЗЖ Віктора Чорного ‒ 88,2 млн грн.
Заступник міністра оборони Юлій Гере задекларував криптовалюти на 80,6 млн грн, а ще один заступник голови Міноборони Ігор Халімон у своїй декларації зазначив, що володіє Bitcoin на близько 76 млн грн.
Народний депутат від партії «Слуга народу» Дмитро Гурін задекларував на дружину 63,9 млн грн у цифровому еквіваленті, а його колега Олександр Федієнко задекларував на себе ‒ 54,7 млн грн.
Народний депутат Олександр Гайду від президентської партії задекларував у криптовалюті 39,5 млн млн. Його однопартієць Олег Воронько зберігає у цифровій валюті дещо менше коштів – 22,8 млн грн.

Отримати гроші до зарплати 💸

Ще один «слуга» Олексій Устенко декларує криптовалюти на 16,3 млн грн, а колега Юрій Камельчук зазначив, що він разом із дружиною володіє 9,6 млн грн у цифровій валюті.
Заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації та депутат президентської партії Єгор Чернєв зазначив, що володіє цифровою валютою на 9,3 млн грн, а однопартієць Максим Зуєв задекларував в рази менше таких заощаджень ‒ середня вартість його криптовалюти становить 186,6 тис. грн.
Інна Совсун від партії «Голос» має у своїй власності криптовалюти на 8,7 тис. грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас