У центрі Києва шахраї відбирали у людей валюту під виглядом пунктів обміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У центрі Києва шахраї відбирали у людей валюту під виглядом пунктів обміну

Кримінал
935
Співробітники управління карного розшуку Головного управління поліції в Києві при силовій підтримці спецпідрозділу КОРД і під процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури затримали організовану групу підозрюваних в шахрайстві з обміном іноземної валюти в особливо великих розмірах.
Як повідомляє столична поліція, зловмисники створювали фіктивні пункти обміну валют, де, зловживаючи довірою клієнтів, заволодівали їхніми коштами.
Зазначається, що між зловмисниками були розподілені ролі: зокрема, двоє з них займалися організаційними питаннями – орендою приміщень і облаштуванням їх під пункти обміну валют. Ще один з фігурантів виконував роль касира, а інший – охоронця.
У центрі Києва шахраї відбирали у людей валюту під виглядом пунктів обміну
Коли клієнти передавали гроші для обміну, касир виходив через чорний вихід і потім зі спільниками втікав з місця злочину.
Шахраїв поліцейські затримали під час скоєння злочину на вулиці Шовковичній, де у фіктивному обміннику подільники заволоділи грошима киянина в сумі 68,4 тисячі доларів.
У центрі Києва шахраї відбирали у людей валюту під виглядом пунктів обміну
Серед затриманих є раніше судимий уродженець Чернігова, 1992 року народження, 27-річний уродженець Харківської області, раніше судимий уродженець Рівненської області 1987 року народження і киянин також 1987 року народження.
Правоохоронці встановили причетність зловмисників до низки аналогічних злочинів на території столиці. Їх звинувачують у злочині, передбаченому ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу, вирішується питання про оголошення їм підозри. За скоєне фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас