Скільки українців хочуть жити за кордоном (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українців хочуть жити за кордоном (інфографіка)

Світ
3046
За результатами репрезентативного дослідження було виявлено, що 23% дорослого населення України хочуть змінити країну проживання.
Про це йдеться в дослідженні, яке було проведене платформою для соціологічних та маркетингових ріалтайм досліджень LibertyReport.ai.
Географічний розподіл респондентів, які хочуть змінити країну проживання, майже однорідний: 21% на Заході, 24% на Півдні, 23% на Сході та 23% у Центральній Україні.
Найпопулярніші країни серед опитаних українців:
  • США,
  • Канада,
  • Німеччина,
  • Польща,
  • Іспанія,
  • Італія,
  • Чехія.
Цікаво, що показник бажаючих виїхати з України серед чоловіків і жінок майже ідентичний: 24% і 22% відповідно.
Вік. 29%, у віці 45-59 років – 28%, а ось у віці 60+ лише 8%. Скоріш за все, це пов’язано з можливістю знайти роботу та призвичаїтись до нових умов існування, що з віком зробити складніше.
Окрім дорослого населення були опитані також 200 підлітків 14-17 років з усієї України. З них 35%, що на 52% (12 п.п.) більше бажаючих виїхати з України, ніж серед дорослих. Серед опитаних підлітків схвально відповіли 38% чоловіків і 31% жінок.
Скільки українців хочуть жити за кордоном (інфографіка)
Цікаво, що на Заході України, де історично більше людей виїжджають на заробітки та постійне місце проживання за кордон, лише 20% підлітків відповіли, що також хочуть змінити країну. У Центрі цей показник складає 32%, на Півдні 41%, а ось на Сході він є найбільшим – 50%.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас