Естонія і Фінляндія мають намір побудувати тунель Таллінн-Гельсінкі вартістю близько 20 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія і Фінляндія мають намір побудувати тунель Таллінн-Гельсінкі вартістю близько 20 млрд євро

Світ
737
Міністр економіки Естонії Тааві Аас (Taavi Aas) і міністр транспорту Фінляндії Тімо Харакка (Timo Harakka) в понеділок підписали меморандум про наміри співпраці в транспортному секторі.
Меморандум передбачає співпрацю та обмін інформацією в транспортному секторі, просування великих транспортних проектів, таких як тунель Таллінн-Гельсінкі, швидкісна залізнична магістраль Rail Baltic, транс’європейська транспортна мережа і коридор Північне море — Балтика, повідомило міністерство економіки і комунікацій Естонії.
Як зазначається в меморандумі, підписаний документ — «це перший крок у справі з’єднання тунелю з транс’європейською транспортною мережею, що є попередньою умовою для подачі заявки на співфінансування від Європейського Союзу (ЄС)». Вартість тунелю попередньо оцінюється до 20 млрд євро, що не під силу тільки Естонії і Фінляндії.
«Для Естонії та Фінляндії, м’яко кажучи, складно реалізувати цей проект за свої гроші, тому ми хочемо залучити співфінансування Європейського Союзу та серйозно розглядаємо можливість залучення в проект приватного сектору», — сказав під час підписання естонський міністр Аас.
За його словами, попереду дослідження щодо екологічної та економічної ефективності. «Ми ще далекі від проектування. За попередніми оцінками, будівництво тунелю має дуже високу ціну, тому нам необхідно знайти найбільш розумні рішення як з точки зору рентабельності, так і з точки зору збереження природи», — підкреслив Аас.
Меморандум діє до 2030 року. Якщо жодна із сторін не вирішить вийти з проекту, меморандум про взаєморозуміння буде автоматично подовжено ще на 10 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас