У керівництві НБУ не відкидають ще одного підвищення облікової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У керівництві НБУ не відкидають ще одного підвищення облікової ставки

Фондовий ринок
597
Члени комісії з монетарної політики Нацбанку свого часу одноголосно підтримали підвищення облікової ставки до 7,5%, необхідне для поступового уповільнення інфляції і повернення її до мети 5% в I півріччі 2022-го, повідомила прес-служба НБУ. При цьому більшість її членів вважають такі заходи достатніми.
«Водночас кілька учасників дискусії вважають, що інфляційний тиск може виявитися недооціненим через високий рівень невизначеності, тому вони не відкидають необхідності продовження циклу підвищення облікової ставки», — йдеться в повідомленні.
Ще один учасник дискусії зазначив, що, незважаючи на підвищення облікової ставки, монетарна політика регулятора залишається м’якою. З урахуванням підвищених інфляційних очікувань рівень нейтральної облікової ставки поки дорівнює 9−9,5%.
Тому, якщо ситуація буде розвиватися за базовим сценарієм макропрогнозу, перехід НБУ до нейтральної монетарної політики відбудеться лише в кінці 2021-го — на початку 2022 року.
Нагадаємо, правління НБУ вирішило підвищити облікову ставку до 7,5% з 16 квітня. Таким чином, для банків та інших суб’єктів грошово-кредитного ринку змінився орієнтир щодо вартості залучених та розміщених коштів. Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 15 квітня.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас