Уряд Білорусі заборонив ввезення в країну продукції Skoda, Liqui Moly і Beiersdorf — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Білорусі заборонив ввезення в країну продукції Skoda, Liqui Moly і Beiersdorf

Світ
584
Уряд Білорусі ввів санкційні заходи і заборонив ввезення на територію Республіки продукції компаній Skoda Auto, Liqui Moly і Beiersdorf.
«У перелік заборонених товарів внесені товари груп компаній Liqui Moly, Skoda Auto і Beiersdorf (торгові марки Nivea, Eucerin, La Prairie, Labello, Hansaplast, Florena, 8×4, Skin Stories, Gammon, Tesa, Chaul, Coppertone, Hidrofugal, Stop The Water While Using Me)», — йдеться в повідомленні прес-служби уряду у зв’язку з ухваленням постанови № 240.
Постанову ухвалено «для забезпечення захисту національних інтересів, з урахуванням недружніх дій щодо білоруського народу».
Заборона набирає чинності через 10 днів після офіційного опублікування постанови і дійсна протягом 6 місяців.
Відповідно до документа, у разі виявлення заборонених товарів при ввезенні в Білорусь такі товари підлягатимуть зворотному вивезенню з території країни. У разі виявлення заборонених товарів у торгових об’єктах, на ринках, виставках, ярмарках, в інтернет-магазинах і мережі Інтернет особам, які здійснюють таку торгівлю, буде видаватися припис на заборону їх реалізації.
Заборона не поширюється на ввезені товари для особистого користування, а також транспортні засоби, які зареєстровані в державах-членах ЄАЕС або тимчасово ввозяться на митну територію ЄАЕС. При цьому «особи, які порушують заборону на ввезення в Білорусь заборонених товарів і їх реалізацію, будуть притягуватися до відповідальності відповідно до законодавства», — наголошується в повідомленні.
У документі також визначено порядок реалізації залишків заборонених товарів, ввезених до Білорусі до набрання постановою чинності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас