Міжбанк: п'ятниця збереже інтригу щодо курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: п'ятниця збереже інтригу щодо курсу

Валюта
264
Незважаючи на те, що сьогодні кінець тижня і це традиційно знизить активність на валютному ринку – ця п’ятниця все ж буде цікавою на міжбанку. Основна інтрига – як поведе себе долар після валютних ралі в середу – четвер, коли курс спершу в середу “розігріли” до пікових рівнів продажу 28,16 гривень за долар, а потім в четвер та само швидко його обвалили до 27,93 гривень. Реагував на те, що відбувається, і євро, коливання якого за день досягали 25 копійок. Але ралі закінчилися і тепер основне – куди все ж піде курс сьогодні.
З одного боку, ослаблення напруженості на кордонах України створює невеликий психологічний фон на подальше зміцнення гривні до рівнів в 27,75-27,80 гривень за долар і на це налаштована частина покупців валюти.
З іншого боку – вже поступово починається період основних виплат відшкодувань ПДВ експортерам і це традиційно тисне на курс гривні. Тому від того, як себе поведе сьогодні ринок і який буде сформований курсовий тренд по долару протягом п’ятничної сесії – багато в чому залежить і поведінка міжбанку на наступному тижні. Вона буде останньою в цьому місяці. Останні робочі дні перед цілою низкою травневих свят – завжди активізують всіх гравців на ринку і ситуативно істотно впливають на курс в моменти виходу великих покупців або продавців на торги. Тож очікувати затишшя сьогодні на ринку не варто.
Значного просідання валютних котирувань ми 23 квітня не прогнозуємо, позаяк при падінні курсу нижче 27,85 гривень за долар – активізується відкладений попит тієї частини клієнтів, хто вичікував “дна” по долару. І це почне підтримувати долар на торгах.
Але і для їх великого зростання зараз немає підстав. У період локдауну основна частина малого і середнього бізнесу “на мілині”, а великі гравці-покупці вже закрили свої основні завдання на найближчі дні і тому не готові переплачувати за валюту, а вважають за краще взяти паузу по логіці “а раптом ще подешевшає”. У цій ситуації і у спекулянтів стане менше роботи на ринку і вони будуть обмежуватися форматом “в дві сторони”. Тому міжбанк сьогодні буде повністю залежати від поведінки і курсових завдань великих гравців. При цьому ситуація наступного тижня також буде залежна від тих же завдань все тих же гравців: нафтотрейдерів, аграріїв, металургів, великих ритейлерів і нерезидентів.
При розкладі попиту і пропозиції на ринку з урахуванням психологічного чинника ослаблення напруженості на кордонах України станом на ранок 23 квітня – на значне зростання міжбанківських котирувань в перші дні наступного тижня вище рівня 28,00-28,10 гривень ми б не розраховували.
За нашими розрахунками обсяги операцій на міжбанку 23 квітня будуть у межах до $115-135 млн при здійсненні до 380-430 угод.
Котирування міжбанку, за прогнозами в п’ятницю будуть в межах: долар – коридор 27,75 – 28,00 грн, євро – коридор 33,35 – 33,75 грн.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,88 / 27,90
євро – 33,60 / 33,63
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас