Credit Suisse повідомив про збиток у $275 млн за квартал через скандал з Archegos Capital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Credit Suisse повідомив про збиток у $275 млн за квартал через скандал з Archegos Capital

Фондовий ринок
203
Другий найбільший швейцарський фінансовий конгломерат Credit Suisse повідомив про чистий збиток у 252 млн швейцарських франків ($275 млн) за І квартал в період посилення тиску на банк.
Як повідомляє CNBC, у звіті компанії вказано, що збиток відображає «значні витрати по справі про хедж-фонди в США в І кварталі 2021 року, нівелюючи позитивні результати в сфері управління приватним капіталом і інвестиційного банкінгу».
Це сталося після того, як швейцарський кредитор попередив про серйозні збитки на початку цього місяця після скандалу з участю американського хедж-фонду Archegos Capital, який обвалився через занадто великі ризики. В результаті цього Credit Suisse отримав збиток в 4,4 млрд швейцарських франків, що, за його словами, «істотно вплинуло» на результати звітного кварталу.
Крім того, у відставку пішли генеральний директор інвестиційного банку Браян Чин і головний спеціаліст по ризиках Лара Уорнер. Правління вирішило відмовитися від бонусів на 2020 рік, а також скоротити дивіденди.
Credit Suisse заявив, що якби не ситуація з Archegos, скоригований чистий виторг склав би 7,4 млрд швейцарських франків, що на 35% більше, ніж рік тому.
Виконавчий директор банку Томас Готтштейн наголосив, що якби не скандал, перші три місяці 2021 року стали б «одним з найкращих кварталів в історії Credit Suisse».
Credit Suisse заявив, що закрив 97% своїх торгових позицій, пов’язаних з хедж-фондом Archegos, і очікує повідомити про додаткові збитки в ІІ кварталі в розмірі близько 600 млн швейцарських франків.
Управління з нагляду за фінансовими ринками Швейцарії заявило в четвер, 22 квітня, що порушило виконавче провадження проти Credit Suisse у зв’язку з втратами, пов’язаними з крахом Archegos.
Інші основні показники прибутку Credit Suisse за І квартал:
  • Показник капіталу CET 1, показник платоспроможності банків, склав 12,2% в порівнянні з 12,9% в кінці 2020 року.
  • Чиста виручка досягла 7,6 млрд швейцарських франків в порівнянні з 5,2 млрд швейцарських франків в IV кварталі минулого року.
  • Загальні операційні витрати знизилися до 3,9 млрд швейцарських франків з 5,2 млрд швейцарських франків в попередньому кварталі.
  • Інвестиційно-банківський підрозділ повідомив про чистий виторг в розмірі $3,9 млрд, що на 80% більше, ніж рік тому.
  • Підрозділ з управління приватним капіталом повідомив про чистий виторг в розмірі 3,9 млрд швейцарських франків за квартал, що трохи вище, ніж рік тому.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас