10 затребуваних професій на ринку праці Києва у 2021 році (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 затребуваних професій на ринку праці Києва у 2021 році (інфографіка)

Особисті фінанси
4576
За результатами дослідження було названо 10 найбільш затребуваних професій на ринку праці Києва у 2021 році.
«Дослідження перспективних потреб ринку праці міста Києва» було проведено КНП Освітня агенція міста Києва.
Так, серед них: кухар, оператор поштового зв’язку, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, електрогазозварювальник, маляр, офіціант, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, оператор телекомунікаційних послуг, адміністратор, електрозварювальник ручного зварювання.
10 затребуваних професій на ринку праці Києва у 2021 році (інфографіка)
«Готовність підприємств взяти на роботу випускників закладів професійної освіти у Києві сягає 96,6%. Якщо ви, перебуваючи в режимі сімейних карантинних обмежень, роздумуєте над майбутнім своєї дитини та родини, скористайтеся цією інформацією», — повідомила директор Департаменту освіти і науки Києва Олена Фіданян.
10 затребуваних професій на ринку праці Києва у 2021 році (інфографіка)
Нагадаємо, середня заробітна плата в лютому 2021 року в Україні склала 12 549 грн. Тоді як в січні цей показник дорівнював 12 337 грн, що менше на 212 грн.
За даними Державної служби статистики, найбільше отримують жителі Києва, Донецької та Київської областей. Середня зарплата за місяць в столиці сягає 18 504 грн – найвища по країні.

Довідка Finance.ua:

  • На сьогоднішній день українцям, які втратили роботу в період карантину, допомога з безробіття призначається з першого дня отримання статусу безробітного, а тривалість її виплат не може перевищувати 270 календарних днів.
  • Розмір виплат залежить від кількох факторів: по-перше, максимальна допомога по безробіттю не може перевищувати чотирикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На сьогодні це 9,08 тис. грн; по-друге, розмір виплат залежить від трудового стажу та офіційної зарплати на попередньому місці роботи.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас