Amazon в своїх гастрономах дозволила оплачувати продукти долонею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon в своїх гастрономах дозволила оплачувати продукти долонею

Технології&Авто
342
Американська компанія Amazon у себе на батьківщині володіє мережею продуктових магазинів, які використовує для випробувань нових технологій.
Ініціатива щодо відмови від касирів не знайшла підтримки в зв’язку зі складною обстановкою на ринку праці, а ось технологію оплати товарів помахом руки інтернет-гігант вже впровадив у фірмових торгових точках в околицях штаб-квартири.
Вперше про наявність подібної технічної можливості Amazon заговорив ще в вересні минулого року, але на практиці функцію оплати продуктів за допомогою безконтактного сканування долоні компанія реалізувала в мережі фірмових магазинів в Сіетлі тільки зараз.
З сьогоднішнього дня, як повідомляє Reuters, в магазинах Whole Foods в цьому американському місті клієнти можуть оплатити покупки одним помахом руки.
Спеціальний сканер розпізнає сукупність біометричних параметрів, за якими можна однозначно ідентифікувати власника, і дозволить списати з його рахунку необхідну суму. Для оплати таким способом навіть не буде потрібен обліковий запис Amazon, клієнту достатньо буде заздалегідь зареєструватися в сервісі Amazon One, повідомивши номер банківської картки і телефону, а також відсканувати долоню.
Пізніше такий механізм оплати покупок буде прийнятий на озброєння в інших магазинах мережі в найближчі місяці. Як відзначають в компанії, покупців все одно будуть обслуговувати касири, які скануватимуть товари з кошика, але розрахунок буде здійснюватися через сканування долоні безконтактним методом. До скорочень робочих місць впровадження цієї технології не призведе.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас