У НАЗК очікують на створення реєстру банківських рахунків фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НАЗК очікують на створення реєстру банківських рахунків фізосіб

Казна та Політика
906
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков очікує від Верховної Ради створення реєстру банківських рахунків фізичних осіб.
Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.
Він повідомив, що днями Національне антикорупційне бюро затримало “на великому хабарі одного з адвокатів. Скажімо так, добре, що адвокат брав готівкою, отже, докази легко порахувати та задокументувати. Отримання ж коштів на рахунок виявити дуже складно, не маючи інформації, в яких банках відкрито рахунки тієї чи іншої особи. Можна брати і брати хабарі, розкладаючи їх по різних банківських рахунках. І якщо правоохоронний орган не знайде десь фізично записаний номер твого рахунку, неможливо конфіскувати ці кошти. Звідси і нагальна потреба у створенні такого реєстру”.
Новіков запевнив, що в реєстрі “не відображатиметься рух коштів на рахунках, відтак банківська таємниця ніяк не розкриватиметься – йдеться лише про сам факт існування рахунку. До того ж доступ до такого реєстру має бути обмежений – у відкритому доступі інформації про номер рахунку не буде”.
Голова НАЗК нагадав, що на початку 2000-х років був прийнятий Стамбульський план дій боротьби проти корупції від Антикорупційної мережі – Організації економічного співробітництва та розвитку, де йшлося про створення Антикорупційної мережі для країн Східної Європи та Центральної Азії, і яким, зокрема передбачалось створення цього реєстру.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас