Перший штат США назвав дату остаточної заборони автомобілів з традиційними двигунами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший штат США назвав дату остаточної заборони автомобілів з традиційними двигунами

Технології&Авто
1745
Влада американського штату Вашінгон ухвалила закон Clean Cars 2030 («Чисті автомобілі 2030») про заборону на продаж нових машини на бензині і дизелі з 2030 року. Тепер законопроєкт, який введе найранішу заборону на ДВЗ в США, чекає останнього підпису — губернатора Джея Інслі.
Вже через дев’ять років у Вашингтоні, що знаходиться на північному заході країни, введуть мораторій на продаж, купівлю або постановку на облік будь-яких легковиків з неелектрифікованими силовими установками. Тобто, їх заборонено буде не тільки купувати на території Вашингтона, а й ввозити з інших штатів.
При цьому мова не йде виключно про «батарейні» електрокари. Закон не забороняє купувати, наприклад, машини на водневих паливних елементах, що живлять електричну силову установку.
Відмова від традиційних моторів і поступовий перехід на альтернативні джерела живлення зробить повітря в штаті помітно чистішим, наголошується в законопроєкті.
Однак владі доведеться істотно доопрацювати його, а також знайти альтернативне джерело коштів на ремонт доріг: зараз його оплачують за допомогою акцизів на бензин і дизель. Рішенням може стати податок VMT (Vehicle miles traveled), величина якого залежить від кількості миль, пройдених транспортним засобом.
За матеріалами:
Autoconsulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас