У Microsoft Edge з'явився спеціальний «дитячий режим» (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Microsoft Edge з'явився спеціальний «дитячий режим» (фото)

Фондовий ринок
315
У черговому оновленні Microsoft Edge з’явився Kids Mode – спеціальний «дитячий режим» з функціями батьківського контролю, що дозволяють захиститися від небезпечних сайтів і контенту, який не відповідає віку дитини. Він вже доступний на Windows і macOS.
Нова функціональність вбудована безпосередньо в Microsoft Edge для Windows і macOS в якості безкоштовного інструменту, який при бажанні можна легко включити і швидко налаштувати. Режим активується в налаштуваннях профілю Edge і дозволяє працювати суто зі «білим» списком сайтів, відібраних і затверджених батьками.
Насправді в Kids Mode є окремі режими для двох вікових категорій – 5-8 років і 9-12 років. Обидва забезпечують найвищий рівень захисту запобігання відстеженню активності в Edge і строгий безпечний пошук Bing для відсіювання тексту, зображень та відео для дорослих із загальних результатів пошуку. Microsoft додала в стартовий набір 70 популярних дитячих сайтів, але батьки зможуть самі додавати будь-які сайти на додачу до цього списку рекомендованих.

У цьому режимі не працюють популярні поєднання клавіш Windows (для запобігання обходу обмежень), але, на жаль, в macOS цього «запобіжника» немає. Після активації дитячого режиму дорослий повинен ввести свій логін і пароль Windows або macOS, щоб перейти в звичайний режим. Якщо дитина спробує зайти на сайт не з списку довірених, з’явиться екран блокування з можливістю запросити дозволу для відвідування ресурсу у дорослого.
Дитячий режим не вимагає облікового запису Microsoft і не синхронізує список схвалених веб-сайтів на різних пристроях. Тобто, якщо пристроїв кілька, доведеться окремо створити список сайтів на кожному з них.
Режим для дітей 9-12 років додатково включає в себе новинну стрічку на окремій вкладці з ретельно підібраними статтями з MSN for Kids. Само собою, добірка новин буде дитяча з акцентом на науці, кумедних фактах і тваринах.
Розробники також приділили увагу кастомізації – можна міняти теми, кольори і фон нової вкладки. Microsoft навіть об’єдналася з Disney і Pixar, щоб запропонувати спеціальні дитячі теми зі знайомими персонажами з Русалочки, В пошуках Немо та інших мультфільмів студій.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас