Індустріальним паркам дадуть додаткові пільги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індустріальним паркам дадуть додаткові пільги

Казна та Політика
257
Верховна Рада ухвалила в першому читанні зміни до Закону України «Про індустріальні парки», що передбачають введення низки стимулів для залучення інвестицій в індустріальні парки.
За відповідне рішення проголосували 260 народних депутатів.
Мета законодавчих змін — сприяння залученню прямих інвестицій у створення нових виробництв через механізм індустріальних парків завдяки введенню додаткових інвестиційних стимулів.
«Зараз українське законодавство в цій сфері «надає лише незначні переваги учасникам індустріальних парків, які явно недостатні для того, щоб вони могли стати каталізатором розвитку національної економіки», — наголошується в пояснювальній записці до законопроєкту.
Серед запропонованих стимулів — компенсація керуючим компаніям, ініціаторам створення — суб’єктам господарювання та учасникам індустріальних парків: 50% витрат на підключення та приєднання до електромереж; компенсація учасникам індустріальних парків відсоткових платежів за кредитами — залежно від частки експорту продукції власного виробництва в загальному доході від їхньої господарської діяльності; часткова компенсація інвестицій учасників індустріальних парків у створення виробництва, здійснених протягом перших трьох років.
Обґрунтовуючи актуальність законодавчих змін, автори нагадують, що чинною редакцією Закону України «Про індустріальні парки» передбачено лише цільове фінансування на безповоротній основі та надання безвідсоткових кредитів для облаштування таких парків, а також звільнення залучених до проєктів суб’єктів господарювання від пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів.
Тоді як у сусідній Польщі, де діють понад 70 індустріальних і технологічних парків, підприємці можуть отримати компенсацію 85% витрат на облаштування інфраструктури та на рекламу, а також гранти на навчання персоналу та фінансову допомогу при інвестуванні в пріоритетні галузі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас