Китай готовий погодити експортну ліцензію на кілька мільйонів доз вакцини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай готовий погодити експортну ліцензію на кілька мільйонів доз вакцини

Світ
272
Уряд КНР підтверджує готовність сприяти Україні в подоланні коронавірусу. Китай пообіцяв погодження експортної ліцензії на кілька мільйонів доз вакцини.
Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в своєму Facebook.
Повідомляється, що Єнін провів політичні консультації по відеозв’язку зі своїм китайським колегою Ле Юйченом. Серед питань обговорили боротьбу з COVID-19.
Крім того, в уряді Китаю заявили, що не визнають спроби анексії Криму Росією. Також сторони домовилися про підготовку пакету рішень щодо лібералізації торгівлі між Україною і КНР.
Нагадаємо, перша партія китайської вакцини CoronaVac прибула в Україну 25 березня. Загалом доставили 200 тисяч доз, однак український уряд уклав контракт на 2 млн доз.
Вакцина кілька тижнів проходила лабораторний контроль в Україні. Щеплення почали робити 12 квітня.
Відомо, що через 28 днів після введення першої дози вакцинують другою дозою з цієї ж партії вакцин CoronaVac. За кожним щепленим першою дозою буде зарезервована друга доза.
Цією вакциною будуть прищеплювати педагогів, які будуть залучені в ЗНО у 2021 році; олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях у Токіо в 2021 році; співробітників патрульної поліції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас